Tuesday, November 20, 2012

Jalan2 kenduri kawen ke Pengkalan Hulu

Sabtu yang lalu, kami sekeluarga ke Pengkalan Hulu, Perak. Sepupu incik somi (pengantin lelaki) melangsungkan perkahwinannya di sini walaupun asalnya org Sabah juga. Seme sedara mare di Sabah nun diangkut turun ke Perak nih memandangkan pengantin lelaki bekerja di sini. Kenduri sebelah pengantin pompuan dah dibuat di Gua Musang lastwik tapi kami tak pegi la... jauh bebeno... Nak ke pengkalan hulu ni pun, adoiii laaa berchentaa betulll.... Ni la pestime sampai sini. Untuk sampai ke sini, exit tol Kuala Kangsar dan akan melalui Gerik dan Lenggong. 2 jam la baru sampai destinasi, mana aku tak berchenta?? Hahahaa... anak2 pun dok bertanya jauh ke? jauh ke? bila nak sampai?? Muka masing2 dah menunjukkan boring tahap gaban... nak main angry bird ke bad piggies ke seme takleh dah sbb bateri tablet pun dah weak... hahahaaa.... siann anak2...

Selamat pengantin baru Harry (nama glamer je nih...nama panggilan lainn..hehehee) dan Ana

Ketibaan kedua2 mempelai... masa ni kitorang lom sampai lagik...  

Kol 1pm baru sampai. Kol 6.45am bertolak dengan 2x berenti; kat rnr Tapah tuk bekpes dan hentian mana tah (yg dah tak rupe hentian) lepas gerik tok mandikan 2 kanak2 ribena Qhaliff dan Emmir.

Awatla muka Eimran cenggitu?? Adeee je yang tak kene si ewan nih... 

hehehee.... Qhaliff ni mmg suke bergambar.... 

Meja makan pengantin... pengantinnya dah siap makan pun....

 Bergambar dengan pengantin... adik badik pengantin lelaki ni pun 4 org lelaki cam anak2 aku... bile tgk dorang 4 bradik, maka aku pun membayangkan anak2 aku di masa akan dtg.... terima menantu pompuan aje le esok esok...

Ahli keluarga pengantin lelaki

Hotel Hilltowne. Ni le hotel yg pemes di sini. Hotel kecil je dan ratenya pun murah. Tapi ok biliknya. Bila bgtau kat anak2 nak dok hotel kecik dan takde swimming pool, seme wat dekkk je.... kemain bebudak ni... cuba hotel besar2, seminggu dah kecoh tanya itu ini... hehehee....

Kami pilih bilik Superior; 1 double bed dan 1 single bed, RM90. Bilik airnya ok tapi lupa nak amik gambar, ada water heater tapi takde la bath tub.

Mr Emmir

  Ni le pekan Pengkalan Hulu. Kecik je dan tak sibuk pun. Tempat ni dekat ngan sempadan Thai iaitu Betong. Kalo tgk trafik lite lam gambo tu, terus menuju ke Betong. Rasenya lam 10 min kot?? tak sempat nak pi pun... Dan tmpt ni juga dekat dengan Baling, Kedah. Kitorang sempat la pi memalam. Lam 15 min je... pi Baling beli kfc tuk dinner....heheheee....


1 comment:

Hnm Hotel said...

http://hnmhotelpengkalanhulu.blogspot.com/

Tuesday, November 20, 2012

Jalan2 kenduri kawen ke Pengkalan Hulu

Sabtu yang lalu, kami sekeluarga ke Pengkalan Hulu, Perak. Sepupu incik somi (pengantin lelaki) melangsungkan perkahwinannya di sini walaupun asalnya org Sabah juga. Seme sedara mare di Sabah nun diangkut turun ke Perak nih memandangkan pengantin lelaki bekerja di sini. Kenduri sebelah pengantin pompuan dah dibuat di Gua Musang lastwik tapi kami tak pegi la... jauh bebeno... Nak ke pengkalan hulu ni pun, adoiii laaa berchentaa betulll.... Ni la pestime sampai sini. Untuk sampai ke sini, exit tol Kuala Kangsar dan akan melalui Gerik dan Lenggong. 2 jam la baru sampai destinasi, mana aku tak berchenta?? Hahahaa... anak2 pun dok bertanya jauh ke? jauh ke? bila nak sampai?? Muka masing2 dah menunjukkan boring tahap gaban... nak main angry bird ke bad piggies ke seme takleh dah sbb bateri tablet pun dah weak... hahahaaa.... siann anak2...

Selamat pengantin baru Harry (nama glamer je nih...nama panggilan lainn..hehehee) dan Ana

Ketibaan kedua2 mempelai... masa ni kitorang lom sampai lagik...  

Kol 1pm baru sampai. Kol 6.45am bertolak dengan 2x berenti; kat rnr Tapah tuk bekpes dan hentian mana tah (yg dah tak rupe hentian) lepas gerik tok mandikan 2 kanak2 ribena Qhaliff dan Emmir.

Awatla muka Eimran cenggitu?? Adeee je yang tak kene si ewan nih... 

hehehee.... Qhaliff ni mmg suke bergambar.... 

Meja makan pengantin... pengantinnya dah siap makan pun....

 Bergambar dengan pengantin... adik badik pengantin lelaki ni pun 4 org lelaki cam anak2 aku... bile tgk dorang 4 bradik, maka aku pun membayangkan anak2 aku di masa akan dtg.... terima menantu pompuan aje le esok esok...

Ahli keluarga pengantin lelaki

Hotel Hilltowne. Ni le hotel yg pemes di sini. Hotel kecil je dan ratenya pun murah. Tapi ok biliknya. Bila bgtau kat anak2 nak dok hotel kecik dan takde swimming pool, seme wat dekkk je.... kemain bebudak ni... cuba hotel besar2, seminggu dah kecoh tanya itu ini... hehehee....

Kami pilih bilik Superior; 1 double bed dan 1 single bed, RM90. Bilik airnya ok tapi lupa nak amik gambar, ada water heater tapi takde la bath tub.

Mr Emmir

  Ni le pekan Pengkalan Hulu. Kecik je dan tak sibuk pun. Tempat ni dekat ngan sempadan Thai iaitu Betong. Kalo tgk trafik lite lam gambo tu, terus menuju ke Betong. Rasenya lam 10 min kot?? tak sempat nak pi pun... Dan tmpt ni juga dekat dengan Baling, Kedah. Kitorang sempat la pi memalam. Lam 15 min je... pi Baling beli kfc tuk dinner....heheheee....


1 comment:

Hnm Hotel said...

http://hnmhotelpengkalanhulu.blogspot.com/