Tuesday, May 26, 2009

Majlis Perkahwinan

Majlis perkahwinan ini kami attend on 23th May... jiran selang beberapa buah rumah jek... Ni majlis menyambut menantu dan jiran aku tu lelaki... sape gerangannya takyah aku bgtau... bila tengok gambo kat bawah ni sure kenal punye... hehehe.... tema majlis, merah dan putih... menarik sbb terang dan garang! Hu huuu... Jom tengok gambo2 yang diambil oleh suamiku tersayang... hehehe... time kasey ek sbb sudi menjadi cameraman skejap dengan shootnya diarahkan olehku.... kuikuikuiii....

Khemah yg tersedia dipasang 2 hari sblm majlis...
Gambo diambil dari beranda umahku... ahakzzz... --> poyoz betul aku ni...

Pelamin yang indah menawan diserikan dengan bunga2 ros hidup di bahagian kiri kanannya...

Ni tetamu di meja santapan pengantin.
Cuba teliti wajah mereka, ada kenal??? Mamat tu memang ensemm...
tapi malangnya sudah berpunya (kat sblh dia tu wife dia daaa)...


Kek yang cantik... Geram aku tengok... aku kan 'kaki kek'!!!

Tadaaa.....
Ni le pengantinnya; pelakon fofular Zamarul dan
isteri; penyanyi/pelakon Diana Rafar... hehehe

Acara memotong kek

Pakcik kat tengah tu yg sponsor santapan utk meja pengantin (sahaja)... pak engku from Kuzie catering...

Errrr... ni gambo poyo dengan artis suami isteri, Shira dan Ijoy

Hehehe... jgn mare aaa.... with Linda Rafar....

Haaaa mesti korang jeles.... ni bunga pelamin yang telah menjadi hiasan meja makanku...
Kakakakaaa.... omak pengantin bagi omak den, omak den kata umah dia dah penuh bunga maka dengan senang hatinya meja makan aku meng'offer'kan diri.... kekekekekeee....

Friday, May 22, 2009

Qhaliff dan nenek

(Pc aku dah sihat.... petang semlm sempat pi amik sblm blik keje... legaaa rasanya...)
Qhaliff dah 5 bulan pada 17hb lalu... Si kecik yang syembam ni dah macam2 dah dia boleh buat... buat peel pun ada gak selalunya time nak tido le... Qhaliff suka senyum, suka tergelak, suka berborak, suka hisap jari, suka merayap... haaaa tang merayap ni le payah sket... sekali toleh dia, ok lagi...kang toleh lagi dah masuk bawah meja ke kerusi ke... hehehe....


Yang ni gambar dengan mak mertuaku... anak2ku panggil nenek opok! Kekekeke... opok tu keropok la... sebab mak mertuaku ni meniaga kecil-kecilan depan rumahnya di Tawau sinun. Bila cucu-cucunya balik, habis le keropok2 yang nenek jual, 'dikerjakan' cucu2nya ni... hehehe...yang bestnya, nenek datang sini siap bawak bekal utk dorang.... seronok gile Luth dan Eimran!


Wednesday, May 20, 2009

Diserang virus!!!

Oh tidakkk... nampaknya pc aku diserang virus!! (bukan virus selsema babi ye!).... Tiba2 tengahari tadi dok keluar 'system security warning' bgtau pc aku infected dengan 38 jenis virus yang mana antaranya menyebabkan semua file2 takleh bukak termasuk file anti-virus! Adoii laa... nasibbb bukan time nak monitoring ke ape ke kalo tak mau gundah gulana aku... nak ngantar ke pusat IT kat opis ni, selalunya kene Q beberapa hari... maka aku disajeskan anto jek pc ni kat kedai luar nun... nak cepat, bayo jek la... harap2 pasni file2 ni semua leh bukak... kalo tak gak, campak lombong jek la... pc pun lama punya yang gelembung tu bukan yg jenis slim monitor tuh... dah tu memory rendah, slow, bla..bla...blaaa..... hahahahaaa... byk komplen plak!!

Friday, May 15, 2009

Plan yang tak menjadik...

Adik aku yang tengah, dah berminggu2 plan minggu ni nak pi zoo negara dengan seisi keluarga; sebab dia tengah tak bz, selalunya dia bz ngalahkan PM tapi skrg ni student tgh cuti, kira bley le dia luangkan masa jap; then adik lelaki aku baru balik operasi selama 3 bulan kat area perairan kota tinggi (menyimpang sat, korang ada baca paper pasal budak pakistan yg heret jenazah maknya lam lautan selama bebelas jam berhampiran teluk ramunia lepas bot dorang karam? ekceli adik aku dah tahan dah mereka sekeluarga kerana syak as pendtg haram/seludup/etc tetapi sbb ada pasport yg sah maka mereka dibebaskan..tapi esoknya dapat berita bot mereka karam dan budak lelaki tu satu2nya yg hidup, ahli kuarganya semua mati lemas. Adik aku kata rasa kesian gak dan berbagai2 perasaan yg sukar ditelahkan...dia kata, kalo le dia dan askar lain tak tahan mereka agaknya mereka dah selamat naik kapal yg menunggu dorang... tapi tu la kan, ajal maut kita Allah yang tentukan... takkan tercepat atau terlambat walau sesaat pun... Innalillah....)

Ok...back to the story again ek... adik lelaki aku tu baru le balik utk bercuti tak sampai seminggu pun, sekali semlm dpt panggilan dari ketuanya soh balik kem segera...lerrr.... sian betul la aku kat dia, baru nak bermanja2 dengan anaknya, tapi nak wat cemana; berkhidmat utk negara! Hu huuu... maka tak tercapai hasrat utk kitorang seluruh kuarga berkunjung ke zoo negara... ishhh dah lama tak pi... kalo anak2 aku pegi mesti dorang excited tgk gajah, rimau, singa, zirafah, monyet secara live...
Tak dapat pi zoo negara pun takpela... mohla cuci mata jap ngan gambo2 lama ni...lokasi di zoo negara lain iaitu di Welsh Mountain Zoo di North Wales, UK (masa ni Luth lecik lagi)....













********************* Jom tengok video plak... *********************

Sea lion video - Part I

video

Sea lion - Part II

video

Monday, May 11, 2009

Jenjalan ke Alamanda

Lastweek mak mertuaku datang dengan adik ipauku. Mak mertuaku dalam rangka lawatannya menziarahi anak2 dan cucu2nya yg berada di semenanjung (selangor dan kedah). Al-maklumla dok jauh nunnn seberang laut kat Tawau tuh, cucu2 kalo balik sana pun time raya jek... nak balik selalu... ongkosnya tinggi! hehehe... Mereka tiba hari Rabu tengahmalam... my hubby le pi jemput kat LCCT sensorang, aku tak dapek le nak ikut memandangkan dah lewat sgt... Masa dorang sampai umah, aku pun dah belayar ke alam mimpi... hehehe....
Weekend, hubbyku plak ada kursus, kalo tak kursus tu nextmonth tapi dipercepatkan plak last2 menet... cesss hampeh betoi la... maka sebagai menantu mithali (wakakakaaa,.... cam baguss jek aku ni) ari sabtu tuh, aku bwk le mak mertuaku dan adik ipauku serta hero2 ku (kecuali si kecik) berjalan2 di Alamanda Putrajaya. Nak bwk pi jejauh tak larat le aku nak melayan hero keduaku ini yg agak susah sket nak kontrol (susah byk sebenonya...)... Memula ingatkan jenjalan saje la... eh ehhh soping jugak...dah masuk carrefour tu, ade jek le mende nak beli... :-P
Hari Ahad, takde plan nak ke mana pun tapi rase2 kalo rajin bley gak nak pi Mines tapi memandangkan makku nak pi majlis cukur jambul anak sepupuku kat seremban, mak mertuaku join sekali la... aku le soh ikut sekali... tapi aku takle pegi sebabnya... biasalaa... aku susah nak kontrol 3 org sekaligus... agaknya si Qhaliff dah besar sket nanti cemana le ek?.. hehehe... makin kurus le mami lepas ni...kahkahkahhh....

Friday, May 8, 2009

Kene tag lagi

Kali ni kene tag dengan Gee plak... dah lebih seminggu dah sebenonya... sori ye Gee, i bz le lately nih... hehehe... wokeh meh kita tengok pe soklannya...

1. Letak kan gambar profile anda


2. Terangkan apa maksud gambar itu?

First of all nak bgtau sblm ni profile aku takde gambo... tu yg lambat jawab tu... hehehe.... bila dah kene tag nih baru le terhegeh2 carik gambo sesuai... so gambo di atas adalah gambo 3 orang hero2 kesayanganku.... blog ni actually dedicated to them...sok dah skolah dah leh membaca nanti leh bukak blog ni ek.... hehehe....

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?

Seperti jawapan di atas, blog ni khas utk anak2 ku jadi sebab itulah aku letak wajah2 ensem hero-heroku ini utk tatapan semua... hehehe....

Sekian...

Jadi, setelah tugasan siap, dapatla bawak balik award kiut nih.... tengkiu Gee....



Takyah la aku tag sesapa.... sesapa rajin nak jawab, jawab la ek... pehtu baru leh sangkut award ni ..... hehehe....

Tuesday, May 5, 2009

Ke unisel

Hari Ahad baru ni kitorang sekeluarga ke Unisel, Kuala Selangor amik barang2 adik ipauku sbb dah nak semester break. Dia tinggal 2 paper lagi tapi brg2 nak kene angkut dah la, nanti next semester tatau dapat apartment mana plak. nak pegi sinun mmg bercinta betol! Bukan apa, tak besh langsung sbb takde apa yg menarik... univ. tu betul2 la dok terperosok ujung dunia... hehehe.... jgn mare aaaa Hasben aku pun maleh jek tapi dah adik sendirikan, takkan le nak buat dek jek... kalo le U tu sblh klcc ke... midvalley ke... one utama ke... semangat gak nak pi...kuikuikuiiiii....

Eimran yang sedang diulit mimpi.... kali ni eimran goodboy sbb dia nak dok sendiri dan pakai seatbelt belakang....

Opsss...abaikan kain kaler pink tuh... tu bantal bucuk abg Luth...hehehe...

Eimran is 2!

Happy Birthday to Eimran! 1 Mei cuti sempena hari pekerja merangkap sempena bday Eimran. Hehehe.... Utk Eimran, aku order kek dengan gambar katun feberet dia, Little Einstein! Utk jamuan makan2 pulak, aku sediakan ciken chop dan lamb chop... perghh sedappp... beli yang segera punya, pastu masak le sendiri... sape-sape nak try wat sendiri aku leh rekemenkan kedai yg jual pelbagai jenis frozen food segera ni... kawan skolah aku tokenye...
Eimran pun dpt byk adiah macam Luth dulu tapi dia takde le tergezut cam Luth... selamba jek dia... cuma yg agak excited abgnya ler... seme kete, beskal, bas menan, drawing board ke seme abg Luth yg nak try dulu... ish ish ishhh.... bak kata-kata lam satu iklan tuh; "aku kan abang..."...hamik ko.... hehehe....

Kek Coklat moist

Chicken chop with brown sauce+mashed potato+coleslow

Lamb chop with brown sauce+mashed potato+coleslow

Birthdayboy, Eimran...

Eimran dengan kete dari Tie N

Beskal baru dari atuk... yeahoooo...

Tengok abg Luth lukis... percaya ke tu Luth lukis... jgn percaya laaa...
Kat belakang tuh, Aqil sedang bergaya macho dgn kete Eimran... hehehe...

Tuesday, May 26, 2009

Majlis Perkahwinan

Majlis perkahwinan ini kami attend on 23th May... jiran selang beberapa buah rumah jek... Ni majlis menyambut menantu dan jiran aku tu lelaki... sape gerangannya takyah aku bgtau... bila tengok gambo kat bawah ni sure kenal punye... hehehe.... tema majlis, merah dan putih... menarik sbb terang dan garang! Hu huuu... Jom tengok gambo2 yang diambil oleh suamiku tersayang... hehehe... time kasey ek sbb sudi menjadi cameraman skejap dengan shootnya diarahkan olehku.... kuikuikuiii....

Khemah yg tersedia dipasang 2 hari sblm majlis...
Gambo diambil dari beranda umahku... ahakzzz... --> poyoz betul aku ni...

Pelamin yang indah menawan diserikan dengan bunga2 ros hidup di bahagian kiri kanannya...

Ni tetamu di meja santapan pengantin.
Cuba teliti wajah mereka, ada kenal??? Mamat tu memang ensemm...
tapi malangnya sudah berpunya (kat sblh dia tu wife dia daaa)...


Kek yang cantik... Geram aku tengok... aku kan 'kaki kek'!!!

Tadaaa.....
Ni le pengantinnya; pelakon fofular Zamarul dan
isteri; penyanyi/pelakon Diana Rafar... hehehe

Acara memotong kek

Pakcik kat tengah tu yg sponsor santapan utk meja pengantin (sahaja)... pak engku from Kuzie catering...

Errrr... ni gambo poyo dengan artis suami isteri, Shira dan Ijoy

Hehehe... jgn mare aaa.... with Linda Rafar....

Haaaa mesti korang jeles.... ni bunga pelamin yang telah menjadi hiasan meja makanku...
Kakakakaaa.... omak pengantin bagi omak den, omak den kata umah dia dah penuh bunga maka dengan senang hatinya meja makan aku meng'offer'kan diri.... kekekekekeee....

Friday, May 22, 2009

Qhaliff dan nenek

(Pc aku dah sihat.... petang semlm sempat pi amik sblm blik keje... legaaa rasanya...)
Qhaliff dah 5 bulan pada 17hb lalu... Si kecik yang syembam ni dah macam2 dah dia boleh buat... buat peel pun ada gak selalunya time nak tido le... Qhaliff suka senyum, suka tergelak, suka berborak, suka hisap jari, suka merayap... haaaa tang merayap ni le payah sket... sekali toleh dia, ok lagi...kang toleh lagi dah masuk bawah meja ke kerusi ke... hehehe....


Yang ni gambar dengan mak mertuaku... anak2ku panggil nenek opok! Kekekeke... opok tu keropok la... sebab mak mertuaku ni meniaga kecil-kecilan depan rumahnya di Tawau sinun. Bila cucu-cucunya balik, habis le keropok2 yang nenek jual, 'dikerjakan' cucu2nya ni... hehehe...yang bestnya, nenek datang sini siap bawak bekal utk dorang.... seronok gile Luth dan Eimran!


Wednesday, May 20, 2009

Diserang virus!!!

Oh tidakkk... nampaknya pc aku diserang virus!! (bukan virus selsema babi ye!).... Tiba2 tengahari tadi dok keluar 'system security warning' bgtau pc aku infected dengan 38 jenis virus yang mana antaranya menyebabkan semua file2 takleh bukak termasuk file anti-virus! Adoii laa... nasibbb bukan time nak monitoring ke ape ke kalo tak mau gundah gulana aku... nak ngantar ke pusat IT kat opis ni, selalunya kene Q beberapa hari... maka aku disajeskan anto jek pc ni kat kedai luar nun... nak cepat, bayo jek la... harap2 pasni file2 ni semua leh bukak... kalo tak gak, campak lombong jek la... pc pun lama punya yang gelembung tu bukan yg jenis slim monitor tuh... dah tu memory rendah, slow, bla..bla...blaaa..... hahahahaaa... byk komplen plak!!

Friday, May 15, 2009

Plan yang tak menjadik...

Adik aku yang tengah, dah berminggu2 plan minggu ni nak pi zoo negara dengan seisi keluarga; sebab dia tengah tak bz, selalunya dia bz ngalahkan PM tapi skrg ni student tgh cuti, kira bley le dia luangkan masa jap; then adik lelaki aku baru balik operasi selama 3 bulan kat area perairan kota tinggi (menyimpang sat, korang ada baca paper pasal budak pakistan yg heret jenazah maknya lam lautan selama bebelas jam berhampiran teluk ramunia lepas bot dorang karam? ekceli adik aku dah tahan dah mereka sekeluarga kerana syak as pendtg haram/seludup/etc tetapi sbb ada pasport yg sah maka mereka dibebaskan..tapi esoknya dapat berita bot mereka karam dan budak lelaki tu satu2nya yg hidup, ahli kuarganya semua mati lemas. Adik aku kata rasa kesian gak dan berbagai2 perasaan yg sukar ditelahkan...dia kata, kalo le dia dan askar lain tak tahan mereka agaknya mereka dah selamat naik kapal yg menunggu dorang... tapi tu la kan, ajal maut kita Allah yang tentukan... takkan tercepat atau terlambat walau sesaat pun... Innalillah....)

Ok...back to the story again ek... adik lelaki aku tu baru le balik utk bercuti tak sampai seminggu pun, sekali semlm dpt panggilan dari ketuanya soh balik kem segera...lerrr.... sian betul la aku kat dia, baru nak bermanja2 dengan anaknya, tapi nak wat cemana; berkhidmat utk negara! Hu huuu... maka tak tercapai hasrat utk kitorang seluruh kuarga berkunjung ke zoo negara... ishhh dah lama tak pi... kalo anak2 aku pegi mesti dorang excited tgk gajah, rimau, singa, zirafah, monyet secara live...
Tak dapat pi zoo negara pun takpela... mohla cuci mata jap ngan gambo2 lama ni...lokasi di zoo negara lain iaitu di Welsh Mountain Zoo di North Wales, UK (masa ni Luth lecik lagi)....













********************* Jom tengok video plak... *********************

Sea lion video - Part I

video

Sea lion - Part II

video

Monday, May 11, 2009

Jenjalan ke Alamanda

Lastweek mak mertuaku datang dengan adik ipauku. Mak mertuaku dalam rangka lawatannya menziarahi anak2 dan cucu2nya yg berada di semenanjung (selangor dan kedah). Al-maklumla dok jauh nunnn seberang laut kat Tawau tuh, cucu2 kalo balik sana pun time raya jek... nak balik selalu... ongkosnya tinggi! hehehe... Mereka tiba hari Rabu tengahmalam... my hubby le pi jemput kat LCCT sensorang, aku tak dapek le nak ikut memandangkan dah lewat sgt... Masa dorang sampai umah, aku pun dah belayar ke alam mimpi... hehehe....
Weekend, hubbyku plak ada kursus, kalo tak kursus tu nextmonth tapi dipercepatkan plak last2 menet... cesss hampeh betoi la... maka sebagai menantu mithali (wakakakaaa,.... cam baguss jek aku ni) ari sabtu tuh, aku bwk le mak mertuaku dan adik ipauku serta hero2 ku (kecuali si kecik) berjalan2 di Alamanda Putrajaya. Nak bwk pi jejauh tak larat le aku nak melayan hero keduaku ini yg agak susah sket nak kontrol (susah byk sebenonya...)... Memula ingatkan jenjalan saje la... eh ehhh soping jugak...dah masuk carrefour tu, ade jek le mende nak beli... :-P
Hari Ahad, takde plan nak ke mana pun tapi rase2 kalo rajin bley gak nak pi Mines tapi memandangkan makku nak pi majlis cukur jambul anak sepupuku kat seremban, mak mertuaku join sekali la... aku le soh ikut sekali... tapi aku takle pegi sebabnya... biasalaa... aku susah nak kontrol 3 org sekaligus... agaknya si Qhaliff dah besar sket nanti cemana le ek?.. hehehe... makin kurus le mami lepas ni...kahkahkahhh....

Friday, May 8, 2009

Kene tag lagi

Kali ni kene tag dengan Gee plak... dah lebih seminggu dah sebenonya... sori ye Gee, i bz le lately nih... hehehe... wokeh meh kita tengok pe soklannya...

1. Letak kan gambar profile anda


2. Terangkan apa maksud gambar itu?

First of all nak bgtau sblm ni profile aku takde gambo... tu yg lambat jawab tu... hehehe.... bila dah kene tag nih baru le terhegeh2 carik gambo sesuai... so gambo di atas adalah gambo 3 orang hero2 kesayanganku.... blog ni actually dedicated to them...sok dah skolah dah leh membaca nanti leh bukak blog ni ek.... hehehe....

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?

Seperti jawapan di atas, blog ni khas utk anak2 ku jadi sebab itulah aku letak wajah2 ensem hero-heroku ini utk tatapan semua... hehehe....

Sekian...

Jadi, setelah tugasan siap, dapatla bawak balik award kiut nih.... tengkiu Gee....



Takyah la aku tag sesapa.... sesapa rajin nak jawab, jawab la ek... pehtu baru leh sangkut award ni ..... hehehe....

Tuesday, May 5, 2009

Ke unisel

Hari Ahad baru ni kitorang sekeluarga ke Unisel, Kuala Selangor amik barang2 adik ipauku sbb dah nak semester break. Dia tinggal 2 paper lagi tapi brg2 nak kene angkut dah la, nanti next semester tatau dapat apartment mana plak. nak pegi sinun mmg bercinta betol! Bukan apa, tak besh langsung sbb takde apa yg menarik... univ. tu betul2 la dok terperosok ujung dunia... hehehe.... jgn mare aaaa Hasben aku pun maleh jek tapi dah adik sendirikan, takkan le nak buat dek jek... kalo le U tu sblh klcc ke... midvalley ke... one utama ke... semangat gak nak pi...kuikuikuiiiii....

Eimran yang sedang diulit mimpi.... kali ni eimran goodboy sbb dia nak dok sendiri dan pakai seatbelt belakang....

Opsss...abaikan kain kaler pink tuh... tu bantal bucuk abg Luth...hehehe...

Eimran is 2!

Happy Birthday to Eimran! 1 Mei cuti sempena hari pekerja merangkap sempena bday Eimran. Hehehe.... Utk Eimran, aku order kek dengan gambar katun feberet dia, Little Einstein! Utk jamuan makan2 pulak, aku sediakan ciken chop dan lamb chop... perghh sedappp... beli yang segera punya, pastu masak le sendiri... sape-sape nak try wat sendiri aku leh rekemenkan kedai yg jual pelbagai jenis frozen food segera ni... kawan skolah aku tokenye...
Eimran pun dpt byk adiah macam Luth dulu tapi dia takde le tergezut cam Luth... selamba jek dia... cuma yg agak excited abgnya ler... seme kete, beskal, bas menan, drawing board ke seme abg Luth yg nak try dulu... ish ish ishhh.... bak kata-kata lam satu iklan tuh; "aku kan abang..."...hamik ko.... hehehe....

Kek Coklat moist

Chicken chop with brown sauce+mashed potato+coleslow

Lamb chop with brown sauce+mashed potato+coleslow

Birthdayboy, Eimran...

Eimran dengan kete dari Tie N

Beskal baru dari atuk... yeahoooo...

Tengok abg Luth lukis... percaya ke tu Luth lukis... jgn percaya laaa...
Kat belakang tuh, Aqil sedang bergaya macho dgn kete Eimran... hehehe...