Friday, December 20, 2013

Cuti-cuti Kuching - P1

Hari Pertama (14hb Dis):

Berlepas dari LCCT. Dah lama tak naik AA, kali akhir pada Januari 2007 pastu mmg aku tak naik dah AA. Sebab aku tau suasana yang sesak dan dengan anak2 kecil lagi rase tak selesa lah. Kitorang sampai awal (tapi kat luar lcct tu punya la jem gilezz...kalo takut mencilok alamatnya lambatla gerak..) Flight pukul 5.35pm, kami tiba dekat pukul 3pm!! Biar awal...bley isik perut dulu... Ingat nak makan kat Mekdi, tapi penuh plak...so masuk le Marry Brown. Alamakkk...tak menepati selera dan citarase la...last la makan MB nih... :-(

Nih lepas makan, masa lambat lagi....lepak2 aje la..tatau nak buat apa....

Memer good boy la sepanjang trip nih... Flight kami delay sekejap lam 30 minit sebab hujan lebat. Dah siap2 kuar dah pintu berlepas tu, sekali kene panggil masuk...alaaa....tapi suami aku, adik aku dengan 3 org anak2ku terlepas plak... 

Masa nak berlepas kemain ujannya.... bila tiba di atas awan, cuaca elok cerah... 

Kami stay 4D3N di Merdeka Palace. Aku book through Agoda...bley dapat point dan murah sket. Kenapa aku pilih MP? Sebab ia ada bilik apartment jenis 3 bedrooms. Haaa...ruang tamu yang luas....

Ada dapur siap ngan microwave (pinggan mangkuk sudu seme takde...cawan dan jug kettle jek)

Ni masterbedroom, ada tv sendiri dan bilik air sendiri. 2 bilik lagi share bilik air di luar. 

Ruang makan yang luas

Dan kebetulan dapat view hala bandar... kami di tingkat 16. Tetiap malam ramai org pi bergambar kat pokok hiasan tu sbb cantik...kitorang yg dekat ni pegi tengok pun tidak...hehehe.... tgk dari atas jek... 

Sepanjang berada di Kuching, aku sewa van dari Zamtransportation sekali dengan pemandu. Bagi aku lagi mudah ada driver, takde le terhegeh2 nak dok ngadap map (kecuali le pegi dengan kawan2) lain la kot....kang sape plak nak drive....orang nak tengok view luar... huhuu..
Semua iteneri aku yang buat. Aku mengambil kira tempat2 yang anak2 aku akan seronok pergi dan terkenang2 sampai bebila...cewahhh... selain dari tempat yg 'wajib' mak korang ni nak soping...hahahaaa


Hari kedua (15hb Dis):

8.00am - bekpes di Kopi O Corner
8.45am - bertolak ke Serikin.

Aku bajet lam 1jam setengah sampai...tengok2 sejam jek perjalanannya... takde le laju pun driver van ni bawak... hari pulak memula mendung... so, cuaca walaupun panas tapi takla terik...sebab cuaca yang baik.

Ooiii memang sesak ngan umat manusia di sini...aku rase le majoriti yg datang org semenanjung kot?? sana sini dengar seme ckp semenanjung jek... 

Kedai2 mmg banyak tapi kebanykannya pun sama aje barang2 yang dijual; telekung (rambang mata aku), kain ela bunga timbul2 tu, beg, topi, langsir, kuali, oven pun ada (jenis pesen lama punye)...aku beli tak banyak; telekung kain ela corak ala pua kumbu dan 1-2 bende kecik2... 
Kami perabiskan masa selama 1jam setengah di Serikin.

Next destination....Gua Angin.


Kene daftar masuk dulu berapa ramai ahli kumpulan. Kalau nak sewa torchlight pun bley, caj rm3. Aku sebab dah tau, so, mmg bawak 3 torchlight. 

Posing2 dulu Eimran dan Emmir

Mula2 ada 2 laluan nak masuk, kiri ke kanan....lam gambar ni kiri...kitorang pilih yang kanan.

Pastu kat dalam2 tu pun ada la pilihan laluan mana nak lalu....makcik 2 orang ni kensel nak masuk (tak kenal pun)...sebab dia potpetpotpet kata "mcm gua kat langkawi ke? tak payah la masuk.." padahal sbb gelap sangat, dia pun tak bwk torchlight...kuikuikuiii

Anak2 aku takut2 gak sebenarnya sbb dalam gua ni tersangatlah gelapnya. Banyak kelawar yg bergantungan (bila suluh baru nampak)...bau dlm gua ni pun busuk2 sket la..bau taik kelawar le kot... bila si eimran dan qhaliff ni ala2 takut, dadinya lagi kuat sakat. Ada tulang T-Rex la (sambil tunjuk bentuk batu bergigi2 tajam2 mcm tulang)... tempat dinasor lepak la... aku pun syiokkk je ckp, ni le rumah dinosor...ujan2 dorang nyorok sini la mcm lam citer tu...wahahaaaaaa

Bila dah nampak cahaya, baru lega budak2 2 org tu...Emmir yang kecik tu ok jek... hepii jek...kekekeee...

Budak kecik yang hepi...ohh dia sangat ok...memang takde masalah langsung....

Lunch time (di Kubah Ria). Sini ada foodcourt je tapi masa ni tak byk gerai yg bukak...so, tak byk pilihan...kitorang ambik nasik campur jek..

Lepas makan, soping kek lapis plak...ni acara wajib sape yg pegi Kuching...tak gitu??
Sebelum tu driver kami (En Jaya) bawa kami ke kedai kek Zaharah (depan kubah ria)... dia kata kek lapis situ sedap. Ohh memang betul....aku dan adik2 aku order 10 biji dan malam sebelum kami berlepas, mereka akan deliver ke hotel. Cantekk laaa....

Kek lapis Mira pun sedappp...kek dia lembab2.... aku dan adik aku dah pernah makan kek Mira tu mintak driver bwk ke sinun. Rambang mata ooooo..... pilih....pilihhh...

Semua kek ada tester dia...pastu carik le sendirik mana yg dimakan tadi tu...jenuh gak...sbb terlalu banyak...ada kek lapis Aaron aziz, kek lapis Neelofa..kek lapis Ombak Rindu...memacam la... kat sini pun sampai 2 kotak kami beli (1 kotak=6-7 biji kek)...Muntah kek laaaa balik Semenanjung nanti.... 

Dari Mira Cake House, kami pulang berehat di hotel dulu sbb pukul 5.30pm nak join Sarawak River Cruise.
Ini pemandangan dari bilik.

Lupa plak, ni le padang Merdeka.

Pukul 5.15pm kami dah siap2 nak naik cruise. Ramai giler orang! (Esoknya kami jenjalan sini takde org pun atas cruise...)Cruise ni gerak dari pukul 5.30-7pm menyusuri sungai Sarawak. Bagi aku biasa2 je... dengan angin yg bertiup sepoi2 bahasa, buat mata aku layu jekk.... ada la 2-3 kali pejam mata sat... 

Bangunan ni cantik...lupe plak ape ke namanya...

Ni Fort Margharita 

Lam cruise ni bebudak ni dok bantai makan snek ni je...dah la mahal rm4 nko sebungkus! Aku tak beli ler...dadi dengan Tie N yang melayan... hehehe... tu belum Pringles, satu tub tuh rm7!!...

Waterfront

Rumah Ketua Menteri, Taib Mahmud. Giler besarrr....mmg macam istana...ni sebahagian je ni lam gambar....dari jauh nampak sangat cantik dengan kombinasi warna putih dan biru tuh...

Matahari terbenam. Ni acara kemuncak le nih utk sesapa yg naik cruise. 

Lepas ber'cruise' ..singgah di RJ Ayam Panggang (ke ayam bakar tahh...) untuk dinner. Tu muka si Luth dah layu dah tu.... Qhaliff dan Emmir dah selamat berzzzzzzzzzzz..... hahahaaa....Kat sini aku order banana cheese...alaaa nama je mcm spesel...tapi goreng pisang biasa tuh... ditabur cheese yang disagat.... 

Dah sampai hotel, segar bugar semula bebudak nih apatah lagi bila dah mandi....ni Eimran dan Qhaliff ikut aku turun ke lobi (menunggu kedatangan bff aku yang dah 10 thn tak jumpa. Last jumpa masa majlis kawen dia...)

Berjumpa juga kite yek mek... Makin 'sihat' ko....hahahaaaa (kawan aku ni org Ganu tapi org sarawak sendiri ingat dia org Sarawak sbb kefasihannya berloghat sana....huhhh)

~ bersambung ~

10 comments:

Brianember Nohit said...

Seronok baca! X pi makan Rojak Kucei ayam dan laksa sarawak memang sedap! Ini acara wajib jika bertandang ke Kuching pada masa hadapan.

Brianember Nohit said...

Selamat datang ke bumi Kenyalang.

Brianember Nohit said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Brianember Nohit said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Brianember Nohit said...
This comment has been removed by a blog administrator.
luthfil07 said...

Terima kasih krn sudi baca blog saya!
Ohh laksa sarawak dah try tapi rojak tu tak sbb tak tau...maybe next time kalo ada rezeki lagi ke sana...

podomoroo transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

Harga sewa Kereta :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6282262272279
WhatsApp : +6282280000071
Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
Facebook : Podomoroo Transport
Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan.. ^_^ Wassalam dan Terima Kasih ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Friday, December 20, 2013

Cuti-cuti Kuching - P1

Hari Pertama (14hb Dis):

Berlepas dari LCCT. Dah lama tak naik AA, kali akhir pada Januari 2007 pastu mmg aku tak naik dah AA. Sebab aku tau suasana yang sesak dan dengan anak2 kecil lagi rase tak selesa lah. Kitorang sampai awal (tapi kat luar lcct tu punya la jem gilezz...kalo takut mencilok alamatnya lambatla gerak..) Flight pukul 5.35pm, kami tiba dekat pukul 3pm!! Biar awal...bley isik perut dulu... Ingat nak makan kat Mekdi, tapi penuh plak...so masuk le Marry Brown. Alamakkk...tak menepati selera dan citarase la...last la makan MB nih... :-(

Nih lepas makan, masa lambat lagi....lepak2 aje la..tatau nak buat apa....

Memer good boy la sepanjang trip nih... Flight kami delay sekejap lam 30 minit sebab hujan lebat. Dah siap2 kuar dah pintu berlepas tu, sekali kene panggil masuk...alaaa....tapi suami aku, adik aku dengan 3 org anak2ku terlepas plak... 

Masa nak berlepas kemain ujannya.... bila tiba di atas awan, cuaca elok cerah... 

Kami stay 4D3N di Merdeka Palace. Aku book through Agoda...bley dapat point dan murah sket. Kenapa aku pilih MP? Sebab ia ada bilik apartment jenis 3 bedrooms. Haaa...ruang tamu yang luas....

Ada dapur siap ngan microwave (pinggan mangkuk sudu seme takde...cawan dan jug kettle jek)

Ni masterbedroom, ada tv sendiri dan bilik air sendiri. 2 bilik lagi share bilik air di luar. 

Ruang makan yang luas

Dan kebetulan dapat view hala bandar... kami di tingkat 16. Tetiap malam ramai org pi bergambar kat pokok hiasan tu sbb cantik...kitorang yg dekat ni pegi tengok pun tidak...hehehe.... tgk dari atas jek... 

Sepanjang berada di Kuching, aku sewa van dari Zamtransportation sekali dengan pemandu. Bagi aku lagi mudah ada driver, takde le terhegeh2 nak dok ngadap map (kecuali le pegi dengan kawan2) lain la kot....kang sape plak nak drive....orang nak tengok view luar... huhuu..
Semua iteneri aku yang buat. Aku mengambil kira tempat2 yang anak2 aku akan seronok pergi dan terkenang2 sampai bebila...cewahhh... selain dari tempat yg 'wajib' mak korang ni nak soping...hahahaaa


Hari kedua (15hb Dis):

8.00am - bekpes di Kopi O Corner
8.45am - bertolak ke Serikin.

Aku bajet lam 1jam setengah sampai...tengok2 sejam jek perjalanannya... takde le laju pun driver van ni bawak... hari pulak memula mendung... so, cuaca walaupun panas tapi takla terik...sebab cuaca yang baik.

Ooiii memang sesak ngan umat manusia di sini...aku rase le majoriti yg datang org semenanjung kot?? sana sini dengar seme ckp semenanjung jek... 

Kedai2 mmg banyak tapi kebanykannya pun sama aje barang2 yang dijual; telekung (rambang mata aku), kain ela bunga timbul2 tu, beg, topi, langsir, kuali, oven pun ada (jenis pesen lama punye)...aku beli tak banyak; telekung kain ela corak ala pua kumbu dan 1-2 bende kecik2... 
Kami perabiskan masa selama 1jam setengah di Serikin.

Next destination....Gua Angin.


Kene daftar masuk dulu berapa ramai ahli kumpulan. Kalau nak sewa torchlight pun bley, caj rm3. Aku sebab dah tau, so, mmg bawak 3 torchlight. 

Posing2 dulu Eimran dan Emmir

Mula2 ada 2 laluan nak masuk, kiri ke kanan....lam gambar ni kiri...kitorang pilih yang kanan.

Pastu kat dalam2 tu pun ada la pilihan laluan mana nak lalu....makcik 2 orang ni kensel nak masuk (tak kenal pun)...sebab dia potpetpotpet kata "mcm gua kat langkawi ke? tak payah la masuk.." padahal sbb gelap sangat, dia pun tak bwk torchlight...kuikuikuiii

Anak2 aku takut2 gak sebenarnya sbb dalam gua ni tersangatlah gelapnya. Banyak kelawar yg bergantungan (bila suluh baru nampak)...bau dlm gua ni pun busuk2 sket la..bau taik kelawar le kot... bila si eimran dan qhaliff ni ala2 takut, dadinya lagi kuat sakat. Ada tulang T-Rex la (sambil tunjuk bentuk batu bergigi2 tajam2 mcm tulang)... tempat dinasor lepak la... aku pun syiokkk je ckp, ni le rumah dinosor...ujan2 dorang nyorok sini la mcm lam citer tu...wahahaaaaaa

Bila dah nampak cahaya, baru lega budak2 2 org tu...Emmir yang kecik tu ok jek... hepii jek...kekekeee...

Budak kecik yang hepi...ohh dia sangat ok...memang takde masalah langsung....

Lunch time (di Kubah Ria). Sini ada foodcourt je tapi masa ni tak byk gerai yg bukak...so, tak byk pilihan...kitorang ambik nasik campur jek..

Lepas makan, soping kek lapis plak...ni acara wajib sape yg pegi Kuching...tak gitu??
Sebelum tu driver kami (En Jaya) bawa kami ke kedai kek Zaharah (depan kubah ria)... dia kata kek lapis situ sedap. Ohh memang betul....aku dan adik2 aku order 10 biji dan malam sebelum kami berlepas, mereka akan deliver ke hotel. Cantekk laaa....

Kek lapis Mira pun sedappp...kek dia lembab2.... aku dan adik aku dah pernah makan kek Mira tu mintak driver bwk ke sinun. Rambang mata ooooo..... pilih....pilihhh...

Semua kek ada tester dia...pastu carik le sendirik mana yg dimakan tadi tu...jenuh gak...sbb terlalu banyak...ada kek lapis Aaron aziz, kek lapis Neelofa..kek lapis Ombak Rindu...memacam la... kat sini pun sampai 2 kotak kami beli (1 kotak=6-7 biji kek)...Muntah kek laaaa balik Semenanjung nanti.... 

Dari Mira Cake House, kami pulang berehat di hotel dulu sbb pukul 5.30pm nak join Sarawak River Cruise.
Ini pemandangan dari bilik.

Lupa plak, ni le padang Merdeka.

Pukul 5.15pm kami dah siap2 nak naik cruise. Ramai giler orang! (Esoknya kami jenjalan sini takde org pun atas cruise...)Cruise ni gerak dari pukul 5.30-7pm menyusuri sungai Sarawak. Bagi aku biasa2 je... dengan angin yg bertiup sepoi2 bahasa, buat mata aku layu jekk.... ada la 2-3 kali pejam mata sat... 

Bangunan ni cantik...lupe plak ape ke namanya...

Ni Fort Margharita 

Lam cruise ni bebudak ni dok bantai makan snek ni je...dah la mahal rm4 nko sebungkus! Aku tak beli ler...dadi dengan Tie N yang melayan... hehehe... tu belum Pringles, satu tub tuh rm7!!...

Waterfront

Rumah Ketua Menteri, Taib Mahmud. Giler besarrr....mmg macam istana...ni sebahagian je ni lam gambar....dari jauh nampak sangat cantik dengan kombinasi warna putih dan biru tuh...

Matahari terbenam. Ni acara kemuncak le nih utk sesapa yg naik cruise. 

Lepas ber'cruise' ..singgah di RJ Ayam Panggang (ke ayam bakar tahh...) untuk dinner. Tu muka si Luth dah layu dah tu.... Qhaliff dan Emmir dah selamat berzzzzzzzzzzz..... hahahaaa....Kat sini aku order banana cheese...alaaa nama je mcm spesel...tapi goreng pisang biasa tuh... ditabur cheese yang disagat.... 

Dah sampai hotel, segar bugar semula bebudak nih apatah lagi bila dah mandi....ni Eimran dan Qhaliff ikut aku turun ke lobi (menunggu kedatangan bff aku yang dah 10 thn tak jumpa. Last jumpa masa majlis kawen dia...)

Berjumpa juga kite yek mek... Makin 'sihat' ko....hahahaaaa (kawan aku ni org Ganu tapi org sarawak sendiri ingat dia org Sarawak sbb kefasihannya berloghat sana....huhhh)

~ bersambung ~

10 comments:

Brianember Nohit said...

Seronok baca! X pi makan Rojak Kucei ayam dan laksa sarawak memang sedap! Ini acara wajib jika bertandang ke Kuching pada masa hadapan.

Brianember Nohit said...

Selamat datang ke bumi Kenyalang.

Brianember Nohit said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Brianember Nohit said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Brianember Nohit said...
This comment has been removed by a blog administrator.
luthfil07 said...

Terima kasih krn sudi baca blog saya!
Ohh laksa sarawak dah try tapi rojak tu tak sbb tak tau...maybe next time kalo ada rezeki lagi ke sana...

podomoroo transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

Harga sewa Kereta :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6282262272279
WhatsApp : +6282280000071
Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
Facebook : Podomoroo Transport
Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan.. ^_^ Wassalam dan Terima Kasih ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA