Thursday, April 2, 2015

Cuti-cuti ke Kota Kinabalu I

Cuti sekolah dah abis tapi kami pulak mula bercuti (28-31 Mac)... bebudak mmg dipontengkan lah dari sekolah.. ujian penggal pertama pun dah lepas...  kali ni percutian ke Sabah atau lebih spesifik ke Kota Kinabalu. Kami mengambil pakej van beserta driver tapi iteneri semuanya aku yang buat. Biase le kan, bila nak pi bercuti mesti serbei banyak2 pilihan hotel dan  tempat menarik thru blog2  mereka yang dah pergi... bende paling jenuh aku nak pilih adalah hotel. Nak pilih hotel kene ada sebab jugak; nak yg ada kolam mandi ke, dekat town ke, dekat laut, dekat shopping mall, bilik luas, bilik kecik, hotel berbintang2 ke, kawasan happening ke, sunyi ke... dan paling penting bajet. 


Kene amik childmeal utk 3  hero ni kecuali abg Luth

Aku pilih hotel kene ikut apa yang anak2 aku suka, so, pilih punya pilih punya pilih... Hotel Grandis jadi pilihan. Hotel ni baru lagi... 2013 mula operasi. Paling best, ada kolam renang di roof top. Dengan scenery yang mendamaikan (tengok laut dan matahari terbenam/terbit), dengan angin yang ada masa kuat sikit ... mmg best le hotel nih. Bilik pun luas... bersebelahan plak dgn Suria Mall, tembus terus ke Mall kat level 1.



Ambik rate yang takde bekpes... tapi hari akhir adik dan abah aku bekpes di hotel. Adik aku kata best, byk pilihan ..kira berbaloi la tuk RM35 sorang.




Lupa amik gambar shower gel, shampoo n conditioner sbb letak kat lam shower room..


Putera bongsuku


Aktiviti di hari ketiga petang (terus langkau hari ketiga dulu), bersantai di roof top dan bebudak berendam sampai kecut...



Nampak pulau apetah dari atas nih... ade 5 pulau yang berdekatan; Gaya, Sapi, Manukan, Mamutik dan Sulug. Tapi satu pun tak pi... next time la plak...

Menghirup angin laut

Matahari pun mula terbenam... selamat malam KK

Sampai hari gelap korang berendam... 

Itu Jesselton Point... ni dari tingkap bilik aku... takpi pun situ tgk dari bilik sudah...


~bersambung~

5 comments:

Elaine Chew said...

Selamat bercuti !

Sila kunjungilah 5* villa (Villa 827) di A' Famosa Resort, Melaka untuk cuti cuti anda :)

www.villafamosaresort.com

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Raziman Rent Car Sabah said...

Assalamualaikum...

Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

1. Viva RM90
2. Myvi RM120
3 Saga RM120
4. Alza RM140
5. Exora RM150
6. Avanza RM170
7. Vios RM180
8. Urvan RM230

Homestay RM100.00 semalam

Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
0129600702 (Whatsapp)

Thursday, April 2, 2015

Cuti-cuti ke Kota Kinabalu I

Cuti sekolah dah abis tapi kami pulak mula bercuti (28-31 Mac)... bebudak mmg dipontengkan lah dari sekolah.. ujian penggal pertama pun dah lepas...  kali ni percutian ke Sabah atau lebih spesifik ke Kota Kinabalu. Kami mengambil pakej van beserta driver tapi iteneri semuanya aku yang buat. Biase le kan, bila nak pi bercuti mesti serbei banyak2 pilihan hotel dan  tempat menarik thru blog2  mereka yang dah pergi... bende paling jenuh aku nak pilih adalah hotel. Nak pilih hotel kene ada sebab jugak; nak yg ada kolam mandi ke, dekat town ke, dekat laut, dekat shopping mall, bilik luas, bilik kecik, hotel berbintang2 ke, kawasan happening ke, sunyi ke... dan paling penting bajet. 


Kene amik childmeal utk 3  hero ni kecuali abg Luth

Aku pilih hotel kene ikut apa yang anak2 aku suka, so, pilih punya pilih punya pilih... Hotel Grandis jadi pilihan. Hotel ni baru lagi... 2013 mula operasi. Paling best, ada kolam renang di roof top. Dengan scenery yang mendamaikan (tengok laut dan matahari terbenam/terbit), dengan angin yang ada masa kuat sikit ... mmg best le hotel nih. Bilik pun luas... bersebelahan plak dgn Suria Mall, tembus terus ke Mall kat level 1.



Ambik rate yang takde bekpes... tapi hari akhir adik dan abah aku bekpes di hotel. Adik aku kata best, byk pilihan ..kira berbaloi la tuk RM35 sorang.




Lupa amik gambar shower gel, shampoo n conditioner sbb letak kat lam shower room..


Putera bongsuku


Aktiviti di hari ketiga petang (terus langkau hari ketiga dulu), bersantai di roof top dan bebudak berendam sampai kecut...



Nampak pulau apetah dari atas nih... ade 5 pulau yang berdekatan; Gaya, Sapi, Manukan, Mamutik dan Sulug. Tapi satu pun tak pi... next time la plak...

Menghirup angin laut

Matahari pun mula terbenam... selamat malam KK

Sampai hari gelap korang berendam... 

Itu Jesselton Point... ni dari tingkap bilik aku... takpi pun situ tgk dari bilik sudah...


~bersambung~

5 comments:

Elaine Chew said...

Selamat bercuti !

Sila kunjungilah 5* villa (Villa 827) di A' Famosa Resort, Melaka untuk cuti cuti anda :)

www.villafamosaresort.com

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
WhatsApp : +6282282222896
WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282282222896
Call : +6282214441280
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Raziman Rent Car Sabah said...

Assalamualaikum...

Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

1. Viva RM90
2. Myvi RM120
3 Saga RM120
4. Alza RM140
5. Exora RM150
6. Avanza RM170
7. Vios RM180
8. Urvan RM230

Homestay RM100.00 semalam

Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
0129600702 (Whatsapp)